EMMA: jouw slimme energiemanager op locatie

EMMA, kort voor Energie Monitoring en Management Assistent, is je intelligente energiemanager die rechtstreeks wordt aangesloten op de groepenkast.

In tegenstelling tot veel monitoringssystemen, doet EMMA meer dan alleen het monitoren van je energieverbruik. Naast het uitlezen van je energiesysteem, helpt ze namelijk ook om het gebruik van energie te optimaliseren. Een echte energiemanager dus.

Hoe werkt EMMA?

EMMA is een klein kastje vol software en algoritmes dat wordt geprogrammeerd om jouw bedrijf op energiegebied te ondersteunen. Zodra EMMA is aangesloten begint ze met het leren kennen van je bedrijf en de interne energiestromen. Na enkele weken begrijpt ze je energieprofiel en kan ze helpen bij het optimaliseren van je energieverbruik en energiestromen.

Dat hele proces begint met het verzamelen van inzicht. EMMA analyseert wanneer jouw bedrijf energie gebruikt en wanneer je energie opwekt. Heb je ook laadpalen, accu-installaties en warmtepompen, dan wordt EMMA daarop ingesteld. Op basis van de opgedane inzichten kan EMMA jouw energiegebruik optimaliseren, wat resulteert in kostenbesparing en een duurzamere onderneming.

5 Voordelen van EMMA vergeleken met een andere energiemanager

Eigen energie eerst: EMMA helpt je om zoveel mogelijk van je eigen opgewekte energie te gebruiken, waardoor je minder energie hoeft af te nemen van het net. Dit scheelt onder andere het onnodig betalen van energiebelasting voor extra afname en je voorkomt lage of zelf negatieve teruglevertarieven.

Minder congestieproblemen: Door het slim gebruiken en sturen van je eigen energie op de juiste momenten, helpt EMMA voorkomen dat je last hebt van het congestie op het elektriciteitsnet.

Hands-off energieoptimalisatie: EMMA helpt je bij het regelen van je energiegebruik, waarbij een balans wordt gezocht tussen maatschappelijk (duurzaam) en financieel rendement.

Kleinere aansluiting: EMMA helpt je te bepalen of je elektriciteitsaansluiting groot genoeg is voor het energieprofiel dat je hebt. Met de inzichten die EMMA opdoet, is het soms mogelijk met minimale aanpassingen een kleinere aansluiting te behouden, wat kosten en het (soms) jarenlang wachten op een grote aansluiting bespaart.

Verkoop je energie: EMMA helpt je om op gunstige momenten energie te verkopen aan de markt door je accu in te zetten als energiebuffer.

Voor wie is EMMA?

Een energiemanager is ideaal voor ondernemers met zonnepanelen, of zij die overwegen zonnepanelen aan te schaffen. Het helpt bij het oplossen van problemen zoals netcongestie, omvormers die uitschakelen en dalende teruglevertarieven. EMMA brengt je energieprofiel in kaart en biedt gepersonaliseerde oplossingen voor jouw bedrijf.

Daarnaast is EMMA een hele goede toevoeging voor ondernemers die naast zonnepanelen ook een accu, laadpalen of een warmtepomp willen plaatsen.

Waarom? Omdat ze allemaal een groot energieverbruik of grote opslagcapaciteit hebben van elektriciteit. Het potentiële effect van energiesturing wordt veel groter als er veel energie wordt gebruikt of opgewekt binnen je bedrijf.

In die situaties laat EMMA echt zien dat ze een krachtige toevoeging is voor ondernemers die zo duurzaam mogelijk willen ondernemen zonder het financiële aspect uit het oog te verliezen.

Inmiddels hangt EMMA bij grote partijen zoals Albert Heijn, die door middel van energiesturing en een accu meer energiezekerheid hebben.

Geïnteresseerd?

EMMA is een typische maatwerkoplossing waarvan we lang niet alle toepassingen in één pagina kunnen verwerken.

Neem daarom contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek als je denkt dat EMMA mogelijk een oplossing is voor jouw energieuitdagingen.

We beantwoorden graag al je vragen.