- Wie we zijn -

SAMEN BOUWEN AAN

EEN DUURZAME

TOEKOMST

- Wie we zijn -

SAMEN BOUWEN AAN

EEN DUURZAME TOEKOMST

Switch Solutions vindt dat het gebruik van duurzame energie vanzelfsprekend zou moeten zijn. Daarom ontwikkelen we oplossingen voor ondernemers met complexe energievraagstukken en leveren we echt groene energie, zodat bedrijven gefocust kunnen blijven op hun eigen missie en het creëren van maatschappelijke waarde.

Onze kernwaarden

Rationeel

Als je betrouwbare data hebt, kun je betere keuzes maken. Daarom baseren we al onze beslissingen en oplossingen op objectieve meetdata. 

Transparant

We laten ondernemers zien hoe de energiemarkt werkt, zodat de kenniskloof tussen leverancier en klant kleiner wordt.

Onderzoekend

We zoeken altijd naar de vraag achter de vraag. Dat leidt namelijk altijd tot betere oplossingen voor energie-uitdagingen. 

Eigenzinnig

Complexe problemen hebben soms creatieve oplossingen nodig. Als de data er is, deinzen we niet terug voor gewaagde en eigenzinnige ideeën.

Het ontstaan van Switch

In 2012 lieten markttrends zien dat verduurzaming steeds urgenter zou worden. We creëerden daarom onze eigen rol in de energietransitie door het begeleiden van ondernemers bij het opwekken van hun eigen zonne-energie. We ontdekten al snel dat onze efficiënte benadering van verduurzaming de aandacht trok van bedrijven zoals ASML, Albert Heijn en UMC Radboud.

De groeiende populariteit van zonne-energie leidde tot uitdagingen zoals netcongestie en lage – zelfs negatieve teruglevertarieven. Daarom specialiseerden we ons in het data-gebaseerd optimaliseren van lokale energiesystemen zodat ondernemers nog steeds een goed rendement behaalden op duurzame investeringen.

En nu staan we hier. Met groene energie als kern van ons bedrijf. Enerzijds nemen we de rol van consultant aan om efficiënte energiesystemen te creëren. Anderzijds leveren we stroom uit die energiesystemen aan andere ondernemers via een energiecontract met 100% aantoonbaar groene energie.

Verduurzaming voor bedrijven

"Duurzame energie moet geen rem zijn op innovatie en groei, maar juist een stille kracht achter positieve verandering."

Efficiënte energiesystemen zijn duurzamer en kosten minder

In ieder project dat we doen, streven we naar de maximaal haalbare efficiëntie. Waarom? Omdat als je slim en efficiënt omgaat met het opwekken, opslaan en verbruiken van energie, het resultaat per definitie duurzaam is. 

Daarnaast leidt een focus op efficiëntie tot kostenbesparing, omdat je alleen dingen doet die echt nodig zijn. Een dak vol leggen met zonnepanelen waarvan de helft vanwege congestie de hele zomer niks kan terugleveren omdat de omvormer wordt uitgeschakeld, is niet efficiënt. Zeker niet als je bedenkt dat die panelen daardoor geen elektriciteit maar warmte creëren. Een voorbeeld dat helaas actueel is.

Switch Solutions neemt efficiëntie serieus omdat het de enige manier is waarop we met minimale middelen het maximale resultaat bereiken. En alleen dát is echt duurzaam.

 

Wat ons motiveert

Veel Nederlandse bedrijven richten zich op het creëren van maatschappelijke impact of hebben als missie om zo duurzaam mogelijk te ondernemen.

De huidige energieproblematiek in Nederland raakt deze ondernemers hard, omdat ze door bijvoorbeeld congestie geen zonnepanelen kunnen plaatsen, hun aansluiting niet kunnen verzwaren en het bedrijf niet kunnen laten groeien. 

Bij Switch halen we onze motivatie uit het oplossen van energie-uitdagingen voor ondernemers die maatschappelijke impact creëren met hun eigen missie. Dat we voor hen een energiesysteem creëren dat duurzaam en rendabel is, zien we als onze manier om ze aan te moedigen.

Deze samenwerking is voor ons de mooiste manier om samen te werken. Zo zorgen we er namelijk samen voor dat duurzame energie geen rem wordt op innovatie en groei, maar een stille kracht achter positieve verandering.

Verduurzaming bedrijf

Verduurzamingsplannen?

Plan een (bel)afspraak in

Verduurzamen lijkt complex, maar met de juiste data kun je beslissingen maken die goed zijn voor je bedrijf én de samenleving.

Wij kunnen die data voor je verzamelen, zodat verduurzaming geen kostenpost wordt, maar een manier om je bedrijf te versterken. Plan gewoon een gesprek in of kom langs bij ons op kantoor in Rotterdam. De koffie staat klaar. Dit kun je verwachten tijdens een gesprek.

  Kosteloos en vrijblijvend.