ASML gebouw 3

Over het project

Verduurzamen

Energieprijzen schieten omhoog, en ondernemers gaan op zoek naar duurzame alternatieven. Het is tegenwoordig bijna een ‘must’ om duurzaamheid te integreren in bedrijfspanden. Zo ook voor ASML gebouw 3.

Uitdaging

ASML had de wens om haar pand op campus Veldhoven te verduurzamen door middel van een zonnepanelen installatie. Maar wegens uitdagende omstandigheden vereiste dit een creatieve aanpak. Het dak werd namelijk al benut door installaties waardoor er onvoldoende ruimte beschikbaar was voor een zonnepanelen installatie.

Oplossing

Door middel van doorzettingsvermogen en top-tier engineering is gebleken dat er meer mogelijk is dan alleen standaard zonnepanelen installaties. Conceptualiseren heeft ertoe geleid dat we tot een innovatieve oplossing zijn gekomen, namelijk over de bestaande installaties heen bouwen. We hebben een constructie over de bestaande installaties heen gebouwd waar de 606 zonnepanelen op zijn geplaatst.

Aanpak

We werken stap voor stap naar de uitvoering toe. Dit doen we zo veel mogelijk samen met de belanghebbenden van het project. We hebben een concept gemaakt waarna we de korte termijn financiering van het project hebben gerealiseerd. Projectontwikkeling en realisatie volgden in dit traject. Zo hebben wij een mooi project af mogen leveren aan ASML gebouw 3 op campus Veldhoven.

Key facts

Zonnepanelen van JA Solar (380Wp)
0
Omvormers van SolarEdge
0

Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen?

Deel je plannen met Switch en krijg inzicht in de bottlenecks en kansen voor jouw project.