Radboud UMC

Over het project

Uitdagingen

Switch Energy heeft Radboud UMC ondersteund in het verduurzamen van haar gebouw. Een zonne-installatie op 30 meter hoogte bleek de oplossing te zijn voor dit project. Maar om dit te realiseren dienden er een aantal uitdagingen uit de weg geruimd te worden. Een van deze uitdagingen was dat het bestaande dak niet in staat was om het gewicht van de zonnepanelen te dragen. We zijn uitgedaagd om een oplossing te vinden.

Om het gewicht van de zonnepanelen op te vangen hebben we een staalconstructie op het dak geplaatst. Op deze staalconstructie zijn 540 zonnepanelen geplaatst.

Conversie

Verder had Radboud UMC een conversie eis. Dit betekent dat de opbrengst van de installatie niet onder een bepaalde waarde mag komen. Om dit te realiseren hebben we een koppeling gemaakt met Meteocontrol en het gebouwbeheersysteem. Meteocontrol registreert en bewaakt alle gegevens van de zonnepanelen installatie. Vervolgens kan het systeem geïntegreerd worden in het bijbehorende elektriciteitsnet. Slimme sturing van de installatie zal in de toekomst worden toegevoegd om te zorgen voor conversie optimalisatie. Slimme sturing stelt je in staat om zo veel mogelijk van de opgewekte zonnestroom zelf te gebruiken.

Dit alles hebben we gerealiseerd aan de hand van conceptualisering. Projectontwikkeling en realisatie volgden in dit traject.

Key facts

Zonnepanelen van Sunpower (400Wp)
0
Omvormers van Growatt
0

Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen?

Deel je plannen met Switch en krijg inzicht in de bottlenecks en kansen voor jouw project.