Beatrix college

Over het project

We hebben wederom een duurzaamheidsvraagstuk beantwoord, ditmaal voor het Beatrix college. De middelbare school in Tilburg kampte met een veelvoorkomend probleem, namelijk torenhoge energierekeningen. We zijn samen op zoek gegaan naar een passende oplossing.

Uitdaging

Voor het realiseren van de oplossing moest er rekening gehouden worden met de eisen van de middelbare school. Aangezien het energieprofiel reeds inzichtelijk was gemaakt moest er worden voldaan aan een vooraf bepaaald geïnstalleerd vermogen. Voor ons betekende dit dat we voor de start van de conceptualisering al wisten hoeveel zonnepanelen er geplaatst diende te worden om tot dit vermogen te komen.

Daarnaast is er rekening gehouden met de schooltijden. Doordat er een wezenlijk verschil zit tussen de energiebehoefte overdag en s’ avonds is er energiesturing toegevoegd aan de installatie. Zo kan het energieverbruik worden geoptimaliseerd om ervoor te zorgen dat de opwek uit de zonnepanelen zo veel mogelijk van de energiebehoefte kunnen opvangen.

Oplossing

Het resultaat? Een installatie van 402 zonnepanelen met een vermogen van 405Wp per stuk. Daarnaast hebben we EMMA toegevoegd om te zorgen voor energiesturing en -optimalisatie. Het Beatrix college heeft haar duurzaamheidsvraagstuk beantwoord en heeft zo flinke stappen gezet in verduurzaming. Dit alles hebben we gerealiseerd aan de hand van het ontwikkelen van een concept, gevolgd door projectontwikkeling en realisatie.

Key facts

Zonnepanelen van Trina Solar (405Wp)
0
Omvormers van growatt (36K)
0

Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen?

Deel je plannen met Switch en krijg inzicht in de bottlenecks en kansen voor jouw project.