- Wat we doen -

CONSULTANCY

- Wat we doen -

CONSULTANCY

Energie-uitdagingen worden steeds complexer. Congestie, vermogensproblemen of het verkrijgen van een grotere aansluiting beperken steeds meer organisaties in hun bedrijfsvoering of groei. Switch Solutions helpt bedrijven bij het ontwikkelen van energieoplossingen die deze problematiek voorkomen en verhelpen. 

Nieuwe oplossingen voor complexe vraagstukken

Steeds vaker krijgen de eigenaren, ontwikkelaars of eindgebruikers van vastgoed te maken met elektrotechnische uitdagingen. Congestie speelt daar steeds vaker een (in)directe rol in. De aansluiting kan niet vergroot worden en als gevolg van dit vermogensprobleem kan een bedrijf niet groeien, verduurzamen of zelfs niet eens in gebruik genomen worden.

Switch Solutions specialiseert zich in het ontwikkelen van energieoplossingen die dit soort vermogensproblemen oplossen. Ons consultancytraject kenmerkt zich door het grondig analyseren van de daadwerkelijke energievraag, om vervolgens een onderbouwd advies te geven met garantie op het resultaat.

Energieoplossingen voor ondernemers

Hiervoor kun je bij ons terecht

Verduurzamen van bedrijfspanden

Vermogensproblemen oplossen

Financiële zekerheid
creëren

Peak shaving & time shifting

Van één naar 8.765 datapunten

Om de aansluitwaardes en het maximale vermogen te berekenen, werd traditioneel door veel energiepartijen een verouderde methode gebruikt. Die methode is alleen niet toereikend voor moderne bedrijven waar zonnepanelen, laadpalen, warmtepompen, accu’s of andere grote elektrische apparaten (gaan) worden gebruikt.

In plaats van ons te baseren op één cijfer, onderscheidt Switch zich door de energievraag per uur te bekijken. Omdat een jaar 8.765 uur heeft, hebben we zo veel meer objectieve en betrouwbare data om te interpreteren.

We kunnen hierdoor vermogensproblemen oplossen met een energiesysteem dat voldoende capaciteit heeft om bedrijfszekerheid te garanderen, zonder een onnodige impact te hebben op kosten en duurzaamheid als gevolg van overcapaciteit.

 

De rol van simulaties

Door verder in te zoomen op je energieprofiel en te analyseren wat er op kwartierbasis gebeurt, maken we je bedrijf nog efficiënter en duurzamer. Met deze data kunnen we namelijk complexe simulaties doen die laten zien welk effect bepaalde aanpassingen hebben op de energievraag, met name de pieken waardoor je een grotere aansluiting nodig hebt.

Zo kunnen we het effect zien als we warmtepompen, koeling, laadpalen of een accu op elkaar afstemmen. Door het creëren van zo’n Digital Twin, kunnen we je energievraag in een digitale omgeving optimaliseren, zonder dat er fysieke aanpassingen nodig zijn aan je bedrijf. We zien namelijk direct welke aanpassingen het belangrijkste effect hebben op je energiegebruik, piekverbruik en energiekosten.

Deze simulaties helpen ons regelmatig om bedrijven met hun bestaande aansluiting te laten opereren, groeien of verduurzamen. 

Verduurzaming voor bedrijven

Deze bedrijven gingen je voor

Albert Heijn

Case study: Hoe Albert Heijn congestie de baas werd met energieopslag

ASML

Case study: Hoe ruimtegebrek geen dealbreaker was voor ASML om zonnestroom op te wekken

Kennis en inzicht

Verduurzamingsplannen?

Plan een (bel)afspraak in

Verduurzamen lijkt complex, maar met de juiste data kun je beslissingen maken die goed zijn voor je bedrijf én de samenleving.

Wij kunnen die data voor je verzamelen, zodat verduurzaming geen kostenpost wordt, maar een manier om je bedrijf te versterken. Plan gewoon een gesprek in of kom langs bij ons op kantoor in Rotterdam. De koffie staat klaar. Dit kun je verwachten tijdens een gesprek.

  Kosteloos en vrijblijvend.