Capaciteit aansluiting is een beperking

Je hebt grootste plannen om te (ver)bouwen, zonnepanelen te plaatsen of je wagenpark te elektrificeren. En dan krijg je te horen dat je aansluiting te klein is. De wachtlijst? Door congestie is die misschien wel 7 jaar. Het is de realiteit voor veel ondernemers. Gelukkig hoef je niet te wachten op je netbeheerder. Switch helpt ondernemers om binnen de aansluiting toch alle gewenste plannen door te voeren.

Wat is het probleem?
De grootte van je aansluiting is essentieel als er iets verandert in je energieprofiel. Een kleinere aansluiting is altijd te regelen, maar een grotere aansluiting is door congestie lastiger. Daardoor moeten ondernemers zelf oplossingen bedenken voor dit probleem.

Wat merk ik zelf?
Als je dit bericht nu leest zijn er twee dingen mogelijk. Optie één is dat je vermoedt of hebt gehoord dat je niet voldoende capaciteit hebt om een bepaalde verandering in je bedrijf door te voeren. Optie twee is vervelender. Je hebt al wijzigingen gedaan en hebt van de netbeheerder gehoord dat je de limieten van je aansluiting hebt overschreden. Je loopt kans op afgesloten te worden van het net als je hiermee doorgaat.

Elektriciteitsaansluiting te klein
Elektriciteitsaansluiting te klein

Nadelen en gevolgen van niet kunnen verzwaren

Groei en kosten: Iedere dag dat je geen grotere aansluiting hebt kan veel geld kosten. Zonnepanelen mogen niet terugleveren, je elektrische wagens staan stil omdat de laadpaal niet gebruikt mag worden of je mag een nieuw pand niet eens in gebruik nemen.

Afsluiting van het net: Als je niet kunt voorkomen dat je bij bepaalde energiepieken binnen de maximale aansluitwaarde blijft, kan de netbeheerder ervoor kiezen om je stroom af te sluiten. Dat komt omdat je met deze pieken zorgt voor instabiliteit van het landelijke net.  

Waarmee we je ondersteunen

Consultancy
In ons consultancytraject helpen we je onderzoeken hoe je de gewenste verduurzaming, verbouwing of ingebruikname alsnog voor elkaar krijgt binnen dezelfde aansluiting. Daarvoor leveren we een adviesrapport aan waar je zelf eventueel mee aan de slag kunt

Energieopslag
Wil je gelijk werk maken van de oplossing, dan begeleiden we je daar ook nog in. Vaak komen we terecht op energieopslag. Waarom? Het gaat bij een te kleine aansluiting vaak om individuele pieken op een bepaald moment van de dag. Wij zorgen ervoor dat je die pieken opvangt met een accu die precies genoeg capaciteit heeft. Die accu is modulair, dus in de toekomst eenvoudig uit te breiden mocht de energievraag verder stijgen. Ook kun je hem via Switch eenvoudig financieren.

Energie Monitoring- en Management Assistent (EMMA)
Door middel van time-shifting kunnen energie-intensieve bedrijfsprocessen zoveel mogelijk plaatsvinden op momenten dat de zon schijnt. Met peak-shaven zorgen we dat de individuele pieken worden opgevangen door de bovengenoemde accu. Om dit in goede banen te leiden is een energiemanager nodig. Wij hebben er zelf een ontwikkeld, genaamd EMMA.

Elektriciteitsaansluiting te klein, niet kunnen verzwaren

Gratis adviesgesprek? Neem contact op

Je kunt ons bereiken per mail, telefoon of ons contactformulier. Hieronder vind je onze contactgegevens.

Telefoonnummer0850653643 

E-mailadres: info@switchenergy.nl

Bezoekadres: Turfweg 71, 3065AJ, Rotterdam

Onze projecten:

Albert Heijn Geldermalsen

Geldermalsen

Radboud UMC

NIJMEGEN

ASML gebouw 3

Veldhoven

Edmond de Rothschild

Amsterdam