Accu-integratie voor meer eigengebruik

Switch is geen acculeverancier. Wat we wel doen is het integreren van accu’s binnen een energiesysteem door middel van engineering en projectontwikkeling. Energieopslag is nou eenmaal geen one-size-fits-all oplossing is. Wij creëren een oplossing op basis van duizenden datapunten, zodat je niet alleen energiezekerheid hebt in congestiegebied, maar ook onafhankelijker bent.

Wat bedoelen we met accu-integratie?
Accu-integratie betekent dat je energieopslag toevoegt aan je bestaande energiesysteem om efficiënter om te gaan met duurzame energie. Zelf opgewekt of afgenomen van het net.  

Hoe werkt accu-integratie?
Als accu-integratie juist wordt aangepakt, helpt het ondernemers om te verduurzamen in congestiegebied, machines te elektrificeren zonder zwaardere aansluiting en eventueel geld te verdienen door handel op o.a. de balanceringsmarkten.

Switch begeleidt je bij het ontwikkelen van een waardevol en bruikbaar opslagsysteem door je te helpen bij het kiezen van de juist capaciteit, sturing en koppeling met bedrijfsprocessen en zonnepanelen. En daarna helpen we je bij de integratie van de energieopslag voor je bedrijf.

Peak shaving & time shifting
accu-integratie, energieopslag

De voordelen van accuopslag voor bedrijven

Kostenbesparing: Verlaag je energierekening door je zelf opgewekte energie te gebruiken. Hiermee bespaar je ook geld omdat je niet teruglevert voor negatieve prijzen, om enkele uren later weer geld te betalen voor energie van het net, en daarbovenop energiebelasting en transport.

Energiezekerheid: Accu-integratie zorgt voor een stabiele energievoorziening, zelfs bij congestie, tijdens piekuren of stroomuitval.

Duurzaamheid: Optimaliseer het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, verminder je CO2-voetafdruk en voldoe aan wet- en regelgeving.

Waarmee we je ondersteunen

Consultancy en implementatie
Onze experts helpen je niet alleen aan op maat gemaakt advies. We stellen een plan op en voeren dat samen met je uit, waarbij we bespaargarantie geven op ons vooraf berekende eindresultaat.

Energieopslagsystemen
We helpen bij het kiezen van het juiste opslagsysteem door een digital twin te maken van je energieprofiel. Dit is een simulatie die we baseren op duizenden datapunten uit je energieverbruik van de afgelopen 3 jaar. Hiermee zien we precies hoe groot de capaciteit van het opslagsysteem moet worden. Wij zijn uniek in de hoeveelheid data die we hiervoor gebruiken, waardoor we de kans op toekomstige capaciteitsproblemen uitsluiten.

Energie Monitoring- en Management Assistent (EMMA)
Ons zelf ontwikkelde energiemanagementsysteem EMMA helpt je bedrijf om nooit de maximale aansluitwaardes te overschrijden, zodat je voorkomt dat jouw pand wordt afgesloten door de netbeheerder.

energieopslag, accu-integratie

Gratis adviesgesprek? Neem contact op

Je kunt ons bereiken per mail, telefoon of ons contactformulier. Hieronder vind je onze contactgegevens.

Telefoonnummer0850653643 

E-mailadres: info@switchenergy.nl

Bezoekadres: Turfweg 71, 3065AJ, Rotterdam

Onze projecten:

Albert Heijn Geldermalsen

Geldermalsen

Radboud UMC

NIJMEGEN

ASML gebouw 3

Veldhoven

Edmond de Rothschild

Amsterdam