Peak shaving & time shifting

Verduurzamen in congestiegebied brengt uitdagingen met zich mee. Toch is het gewoon mogelijk om de aansluiting klein te houden, energiekosten te besparen door strategisch energiemanagement toe te passen. Wij doen dat onder andere door middel van peak shaving & time shifting, waarbij we je energieprofiel optimaliseren en binnen de maximale of gewenste waarden houden.

Wat is Time Shifting?
Time shifting helpt bij het verschuiven van energieverbruik naar momenten waarop energie goedkoper is en voorkomt dat je over de maximale aansluitwaarde heen gaat.

Wat is Peak Shaving?
Als je niet kunt time shiften, kun je peak shaving toepassen om pieken in het energieverbruik af te vlakken. Dat doen we door energie op te slaan in accu’s en deze te gebruiken wanneer de energievraag hoger is dan je maximale aansluitwaarde.

Beide strategieën helpen om het energienet te ontlasten en kunnen bijdragen aan significante kostenbesparing. Welke strategie bij jouw bedrijf past wordt duidelijk in ons consultancytraject.

Peak shaving & time shifting
Time shifting, load shifting

De voordelen van peak shaving & time shifting

Kostenbesparing: Op twee fronten. Je verlaagt je energierekening door je energieverbruik te verschuiven naar goedkopere momenten (bij dynamisch tarief) en je bespaart kosten door je aansluiting kleiner te houden. 

Congestieoplossing: Je kunt verduurzamen, elektrificeren en renoveren zonder de maximale aansluitwaarde te overschrijden, zodat je verzekerd bent van continuïteit in je bedrijfsprocessen en -doelen.

Duurzaamheid: Optimaliseer het gebruik van je zelf opgewekte hernieuwbare energie en verklein je CO2 voetafdruk.

Waarmee we je ondersteunen

Consultancy en implementatie
Onze experts helpen je niet alleen aan op maat gemaakt advies. We stellen een plan op en voeren dat samen met je uit, waarbij we garantie geven op ons vooraf berekende eindresultaat.

Energieopslagsystemen
We helpen bij het kiezen van het juiste opslagsysteem door een digital twin te maken van je energieprofiel, waarbij we door middel van onze unieke simulaties van duizenden datapunten voorkomen dat je verkeerde batterijcapaciteit ontvangt die later leidt tot problemen of overcapaciteit.

Energie Monitoring- en Management Assistent (EMMA)
Ons zelf ontwikkelde energiemanagementsysteem EMMA helpt je bedrijf om nooit de maximale aansluitwaardes te overschrijden, zodat je voorkomt dat de stroom voor jouw bedrijf wordt afgesloten door de netbeheerder.

Peak shaving en time shifting

Gratis adviesgesprek? Neem contact op

Je kunt ons bereiken per mail, telefoon of ons contactformulier. Hieronder vind je onze contactgegevens.

Telefoonnummer0850653643 

E-mailadres: info@switchenergy.nl

Bezoekadres: Turfweg 71, 3065AJ, Rotterdam

Onze projecten:

Albert Heijn Geldermalsen

Geldermalsen

Radboud UMC

NIJMEGEN

ASML gebouw 3

Veldhoven

Edmond de Rothschild

Amsterdam