Financiering van verduurzaming

Switch Solutions helpt ondernemers bij uiteenlopende verduurzamingsvraagstukken. Soms is het om te voldoen aan wet- en regelgeving, een andere keer is het financieel gewoon rendabel om duurzame stappen te zetten. Maar duurzame assets zoals een accu op je eigen balans plaatsen, is vaak niet gewenst omdat je daarmee je werkkapitaal vermindert. Daarom biedt Switch verschillende exploitatie mogelijkheden om zo de best passende financiering te realiseren.

Verduurzamen met de juiste financiering
Soms is het plaatsen van duurzame assets niet alleen de duurzaamste keus, maar ook de meest winstgevende. Switch richt zich namelijk op het ontwikkelen van efficiënte energieoplossingen voor bedrijven. En even voor de duidelijkheid: efficiëntie staat voor ons gelijk aan zo duurzaam mogelijk tegen de kortste terugverdientijd.

Een duurzaamheidsoplossing die zich binnen 7 jaar terugverdient en daarna nog minstens een jaar of 10 meegaat, betaal je liever niet van je werkkapitaal. Met dat geld wil je ook andere dingen kunnen doen. Daarom regelen wij een financiering voor je, zodat je verduurzaamt zonder onnodig risico voor je bedrijfszekerheid.  

verduurzaming financiering
duurzaamheid financiering

Vormen van financiering

Financiering door middel van een lening
Als ondernemer wil je je kapitaal vrijhouden om te blijven investeren in kansen voor je bedrijf. Daarom is het soms verstandig om grote uitgaven zoals een energiesysteem niet op je balans hebben. Wij financieren die dan voor je. Zo kan je wel maandelijks profiteren van een lagere energierekening en efficiënter energiegebruik en betaal je de lening eenvoudig terug.

Financiering door middel van lease
Hoef je niet perse eigenaar te worden van de installatie die we plaatsen, kun je hem ook van ons leasen. Wij regelen dat het gehele proces tot aan de realisatie en vervolgens betaal je een vast bedrag per maand voor de energie die er uit de installatie komt. Na afloop van de overeenkomst bieden we je de optie om de installatie over te kopen of de overeenkomst te verlengen.

Dakhuur
Wil je wel geld verdienen aan verduurzaming maar liever niets te maken hebben met eigen zonnepanelen en het gebruik ervan? Switch huurt je dak, plaatst daar een energiesysteem op, biedt jou een goede verzekering en betaalt je voor het gebruik.

Gratis adviesgesprek? Neem contact op

Je kunt ons bereiken per mail, telefoon of ons contactformulier. Hieronder vind je onze contactgegevens.

Telefoonnummer0850653643 

E-mailadres: info@switchenergy.nl

Bezoekadres: Turfweg 71, 3065AJ, Rotterdam

Onze projecten:

Albert Heijn Geldermalsen

Geldermalsen

Radboud UMC

NIJMEGEN

ASML gebouw 3

Veldhoven

Edmond de Rothschild

Amsterdam