Voldoen aan wet- en regelgeving

Zero-emissie binnensteden, Energielabel C, ISO 50001 en de wet Milieubeheer. Als ondernemer komt er veel op je af qua verduurzaming. Switch Solutions kent de regelgeving en volgt de overheidsplannen op de voet. Ondernemers zijn vaak geen fan van overheidsbeleid omdat het geld kost. Maar als je het slim aanpakt, is duurzaamheid juist een kans om er als bedrijf financieel op vooruit te gaan. Switch helpt je daarbij.

Wat bedoelen we met wet- en regelgeving?
Hiermee bedoelen we de wet op het gebied van duurzaamheid. Alle regels waar je als ondernemer aan moet voldoen om bedrijfszeker te zijn. Denk aan je energielabel en CO2-footprint, maar ook regels die er komen om verbrandingsmotoren te weren uit stadscentra.  

Geld verdienen en vooruitlopen op de wet
Vooruitlopen op de wet en daarmee financieel rendement behalen: we zouden geen echte Rotterdammers zijn als we die woorden niet konden waarmaken. We onderbouwen het graag met data en eerdere projecten. Wetgeving omtrent duurzaamheid vertelt wat je moet doen, maar efficiënte implementatie is aan jou. Om die efficiëntie te behalen moet je twee stappen vooruit denken. Want als je verplichte maatregelen neemt én de energiemarkt meeneemt in je keuzes, levert het ineens rendement op. En dat is waar Switch je bij helpt.

Elektriciteitsaansluiting te klein
Elektriciteitsaansluiting te klein

Nadelen van niet aan de wet voldoen

Buiten het risico op handhaving en boetes, zijn er een aantal nadelen als je op dit moment geen stappen zet om te verduurzamen. 

Minder kans op subsidies
Subsidies worden in het leven geroepen als impuls om ondernemers in beweging te brengen. De eerste jaren word je voor deze beweging betaald. Enkele jaren later word je beboet als je het niet hebt gedaan. Veel ondernemers wachten af tot de subsidiekraan dicht is en komen pas in actie zodra er boetes dreigen. 

Bedrijfsvoering loopt mogelijk gevaar
Met name de mobiliteit sector krijgt het de komende jaren lastig als ze niet tijdig meebewegen met beleid. Er zit een verbod aan te komen op verbrandingsmotoren voor binnensteden. Veel bedrijven in transport, distributie en schoonmaak komen hierdoor in de problemen als ze geen stappen zetten.

Waarmee we je ondersteunen

Consultancy en implementatie
In ons consultancytraject helpen we je bepalen welke wetten en regels er (gaan) gelden voor jouw bedrijf. Bovendien helpen we je onderzoeken hoe je op een zo rendabel mogelijke manier aan die regels kunt voldoen. Dat doen we met advies en informatie over subsidies, maar we helpen je ook bij het implementeren van het advies.

Energieopslag, e-carport, monitoring of energiemanagement
Duurzaamheidsland kent meerdere wetten en regels die niet voor iedere ondernemer gelden. Daarom geldt er ook geen one-size-fits-all oplossing. Vaak hebben ondernemers last van congestie en kunnen ze niet eens voldoen aan de wet. Wij helpen dan eerst die uitdagingen te overkomen met bijvoorbeeld energieopslag

Daarnaast helpen we je aan de juiste tools om ook op administratief niveau de juiste registratie bij te houden.

Financiering
Financiële slagkracht is essentieel om bedrijfszekerheid te garanderen. Hele installaties betalen van je werkkapitaal is dan niet handig. Switch helpt je bij de financiering van je installatie zodat je balans toekomstbestendig is.

Elektriciteitsaansluiting te klein, niet kunnen verzwaren

Gratis adviesgesprek? Neem contact op

Je kunt ons bereiken per mail, telefoon of ons contactformulier. Hieronder vind je onze contactgegevens.

Telefoonnummer0850653643 

E-mailadres: info@switchenergy.nl

Bezoekadres: Turfweg 71, 3065AJ, Rotterdam

Onze projecten:

Albert Heijn Geldermalsen

Geldermalsen

Radboud UMC

NIJMEGEN

ASML gebouw 3

Veldhoven

Edmond de Rothschild

Amsterdam