Zonnepanelen op dak of e-carport

De tijd van zoveel mogelijk zonnepanelen op je dak plaatsen is een beetje voorbij. Niet alleen vanwege congestie en de onzekerheid over de prijzen bij teruglevering. Ook zien ondernemers steeds vaker dat alleen het kopen van spullen niet perse duurzaam is. Switch begeleidt ondernemers die hun eigen zonne-energie willen opwekken, maar die inzien dat verduurzaming alleen effectief en rendabel is als je efficiënt omgaat met de energie die je opwekt.

Wat wij doen met zonnepanelen.
Zonnepanelen en hun werking hebben waarschijnlijk geen introductie meer nodig. De grootste winst van deze uitvinding zit hem vooral in wat je doet met de energie die het genereert. Veel bedrijven dachten vroeger voor een goede prijs energie terug te leveren, maar die tijd is nu al bijna voorbij. Lage of negatieve terugleverprijzen verlengen de terugverdientijd van panelen. 

Tenzij je de installatie weet te optimaliseren. En dat is wat wij doen.

Optimaliseren van energieopwekkers
Als je nu nog geen panelen hebt liggen, is dat goed nieuws. We kunnen op basis van duizenden datapunten van je huidige energiegebruik kijken hoe je zonnestroominstallatie eruit moet zien en hoe groot hij moet zijn. Vindt het energiegebruik meer in de avond plaats en is dat niet te time shiften naar een moment waarop de zon schijnt, dan plaatsen we de zonnepanelen deels richting het westen, waar de instraling later op de dag plaatsvindt.

Dit is slechts één van de tientallen optimalisaties die we je systeem kunnen geven voordat het gelegd is. Een goede strategie is het halve werk om je zonnepanelen rendabeler te maken.

We plaatsen daarnaast ook zonnepanelen op onze zelf ontwikkelde e-carports. De opgewekte energie hiervan kan via een laadpaal gebruikt worden voor je vloot EV’s.

 

Zonnepanelen voor bedrijven, zonnepanelen op bedrijfsdak
Zonnepanelen voor bedrijven, zonnepanelen op bedrijfsdak

De voordelen van zonnepanelen voor bedrijven

Kostenbesparing: Wanneer je de zonnepanelen slim inzet op basis van je energieprofiel en ook gebruikmaakt van energiemanagement hebben zonnepanelen nog steeds een gezonde terugverdientijd. Groot voordeel: wij geven je garantie op de berekende resultaten die je gaat behalen met je installatie.

One-stop-shopSwitch heeft een compleet traject van consultancy tot projectbegeleiding. Dat is ook de reden dat we garantie kunnen leveren op het resultaat, omdat we continu kunnen bijsturen om tot het meest efficiënt resultaat te komen.

Duurzaamheid: Zonnepanelen zijn op zichzelf niet duurzaam. Wel als je ze efficiënt inzet. Bovendien helpen zonnepanelen om je bedrijf een kleinere CO2-voetafdruk te geven en daarnaast te voldoen aan wet- en regelgeving.

Waarmee we je ondersteunen

Consultancy en implementatie
Waar veel andere bedrijven je dakoppervlak delen door het formaat van de panelen en op die manier de installatie berekenen, heeft Switch een iets ander proces. Wij bekijken via je P4 poort je energieprofiel per uur gedurende het jaar en we verzamelen gegevens van de afgelopen drie jaar. 

Op basis daarvan berekenen we hoeveel energie je realistisch gezien zelf nodig hebt. Vervolgens bekijken we de waarde van eventuele toevoegingen zoals accuopslag en een EMS zoals EMMA.

Energieopslagsystemen & laadpalen
In sommige gevallen kan het opslaan van energie nuttig en rendabel zijn. Met name wanneer je veel energie gebruikt en een groot dak hebt. Wij adviseren in dat geval om ook energie op te slaan, zodat je ook buiten de momenten dat de zon schijnt voldoende hernieuwbare energie zelf kunt gebruiken. Deze accuopslag kan door middel van EMMA gekoppeld worden aan je laadpalen zodat je 24 uur per dag je EV’s oplaadt of machines gebruikt met zonne-energie. 

Gratis adviesgesprek? Neem contact op

Je kunt ons bereiken per mail, telefoon of ons contactformulier. Hieronder vind je onze contactgegevens.

Telefoonnummer0850653643 

E-mailadres: info@switchenergy.nl

Bezoekadres: Turfweg 71, 3065AJ, Rotterdam

Onze projecten:

Albert Heijn Geldermalsen

Geldermalsen

Radboud UMC

NIJMEGEN

ASML gebouw 3

Veldhoven

Edmond de Rothschild

Amsterdam