Switch Energy is nu Switch Solutions

Twaalf jaar lang kon je ons overal vinden onder de naam Switch Energy. Die naam paste destijds perfect bij wat we als bedrijf deden: bedrijven helpen bij het opwekken van energie door middel van zonnepanelen.

Langzaam veranderde onze focus. We zagen namelijk dat de energietransitie steeds sneller begon te gaan en we voorzagen destijds al een aantal grote uitdagingen. Congestie was er daar één van. Steeds meer ondernemers konden geen energie meer terugleveren aan het net, konden niet verduurzamen, elektrische voertuigen en laadpalen aanschaffen of gewoon meegroeien met hun eigen succes.

Nieuwe uitdagingen vragen om nieuwe focus

Daarom besloten we ons meer te gaan richten op het ontwikkelen van energiesystemen waarmee ondernemers niet beperkt of gehinderd zouden worden door congestie. We richten ons daarbij met name op bedrijven die zelf een maatschappelijke impact willen creëren met hun bedrijf.

Dat we deze ondernemers helpen bij het wegnemen van energie-uitdagingen, zien wij als onze manier om hen aan te moedigen.

Onze eigen(zinnige) manier van werken blijft hetzelfde

Bij Switch krijgen we er energie van door te blijven zoeken naar de beste oplossing. Daar komt dan ook regelmatig wat eigenzinnigheid bij kijken. Alleen als de data er is om het te onderbouwen, overigens. We vinden het leuk om onze creativiteit en eigen ideeën in te zetten om de meest efficiënte oplossing te vinden.

Dat eigenzinnige deel van Switch blijft overigens gewoon zoals het was. Waarom? Omdat het is wie we zijn.

De naam Switch Solutions

Onze nieuwe naam spreekt eigenlijk al voor zich. Van alleen Energy bewegen we naar Solutions. Een aanpak waarbij we minder aan de slag gaan als installateur, maar juist als specialisten op het gebied van energievraagstukken.

Het doel van Switch Solutions is om te blijven zoeken naar de beste oplossingen die het gebruik van duurzame energie toegankelijk en betaalbaar maken voor Nederlandse bedrijven.

We doen dat op drie manieren:

Verduurzaming voor bedrijven

Congestiemanagement en verduurzaming

De domeinen waarin we onze oplossingen ontwikkelen zijn congestiemanagement en verduurzaming. Beiden gericht op maximale efficiëntie en daarmee dus kostenbesparing. Binnen die domeinen leveren we de volgende oplossingen.

Congestiemanagement:

  • Peakshaven binnen de maximale aansluitcapaciteit
  • Vermogensproblemen oplossen
  • Energieopslag in combinatie met energie-opwek

Verduurzamen:

  • Mobiliteitsoplossingen zoals elektrificatie van vervoer, e-carports en laadpleinen
  • Energiemanagement door het koppelen van meerdere duurzaamheidsassets
  • Zonnepanelen plaatsen op bedrijfsdaken – ook binnen congestiegebied
  • 100% duurzame energie leveren van het dak van andere ondernemers in ons netwerk (meer over ons energiecontract)

Voor wie is Switch Solutions?

We hebben twee doelgroepen. De eerste is de MKB+ ondernemer die zijn bedrijf op een kostenefficiënte manier wil verduurzamen. Deze ondernemer heeft geen last van congestie en wilt bijvoorbeeld een dak vol zonnepanelen, een e-carport of laadplein om zicht voor te bereiden op de elektrische vloot bedrijfswagens die er volgend jaar moet komen.

De andere doelgroep is de MKB+ ondernemer die beperkt wordt door congestie. Switch Solutions is een specialist in het ondersteunen van bedrijven in congestiegebied. Deze projecten zijn complexer omdat we bijvoorbeeld binnen bepaalde aansluitwaardes moeten blijven terwijl pieken in het energieverbruik dat niet altijd toelaten. Zeker bij elektrificatie, mobiliteit of renovatie. Wij helpen deze ondernemers aan inzicht en oplossingen die dat probleem verhelpen.

Wil je meer weten over onze oplossingen? Kijk gerust rond op onze nieuwe website of neem contact met ons op.

En heb je iets gezien wat nog niet helemaal lekker werkt of niet duidelijk is? Dan horen we dat (voor nu) graag nog via info@switchenergy.nl