- Wat we doen -

ONTDEK DE KRACHT

VAN EFFICIËNTIE

- Wat we doen -

ONTDEK DE KRACHT

VAN EFFICIËNTIE

Switch Solutions zet data en technische expertise in om uitdagingen in de energietransitie op te lossen. We optimaliseren lokale energiesystemen van ondernemers door duurzaamheidsassets met elkaar te integreren, zodat we (kosten)efficiënt energiebeheer realiseren.

Laadplein voor bedrijven

Onze visie op verduurzaming

We zien dat veel bedrijven hun verduurzamingsplannen niet kunnen uitvoeren door uitdagingen op energiegebied. Dat terwijl wij vinden dat duurzame energie juist vanzelfsprekend en betrouwbaar zou moeten zijn.

Daarom helpen wij ondernemers aan oplossingen voor hun duurzaamheidsdoelstellingen. Zo is duurzame energie geen rem op innovatie en groei, maar een stille kracht achter positieve verandering. We helpen je bedrijf op twee manieren:

1. Zoveel mogelijk energie benutten die je zelf opwekt.

2. Zorgen dat duurzame assets tijdens hun levensduur het maximale rendement behalen.

Door duurzaamheid te benaderen vanuit efficiëntie, ontstaat er overigens nog een ander voordeel: kostenbesparing. Zo bereik je niet alleen winst voor de samenleving, maar ook voor jou als ondernemer.

Wat we doen.

Verduurzamen in congestie gebied

Energieopslag integreren

Energie Management

Zonnepanelen Plaatsen

Energie Management

Zonnepanelen Plaatsen

Verduurzamen in congestiegebied

Energieopslag integreren

We integreren data en techniek

Misschien heb je al zonnepanelen, of je staat op het punt om te gaan verduurzamen. Dan is het goed om te weten dat je met de juiste data en energiesturing een (kosten)efficiënt energiesysteem kunt creëren.

Switch Solutions begeleidt ondernemers om hun verduurzamingswens om te zetten in een energiesysteem dat aansluit bij de duurzaamheidsdoelstellingen, en we helpen ondernemers met een bestaand energiesysteem bij het optimaliseren daarvan.

In onze projecten werken we onder andere met zonnepanelen, energieopslag, laadpalen en energiesturing. 

Congestie, of lang moeten wachten op een grotere aansluiting zijn overigens geen deal breaker. Lees hoe we ook daar oplossingen voor ontwikkelen.

Wat we denken

Deze bedrijven gingen je voor

Albert Heijn

Case study: Hoe Albert Heijn congestie de baas werd met energieopslag

ASML

Case study: Hoe ruimtegebrek geen dealbreaker was voor ASML om zonnestroom op te wekken

Onze missie: een energienetwerk op 100% groene energie.

Wanneer je op bedrijfsniveau een efficiënt energiesysteem hebt ontwikkeld, kun je nog een stapje verder. Namelijk, door energie als groep efficiënter in te zetten. 

Switch creëert een energienetwerk waarin energie wordt verhandeld tussen ondernemers. Wij faciliteren de koppeling tussen opwekker en afnemer. Ondernemers met zonnepanelen zijn dan de directe energieleverancier van ondernemers die 100% groene energie afnemen in ons energiecontract

Door gebruik te maken van grote accu’s kunnen we een groot deel van de groen opgewekte energie ook echt matchen met de energievraag. Onze missie is om binnen 5 jaar 90% van de energie in ons netwerk  in ons netwerk te matchen met de energievraag, 24 uur per dag.

Verduurzamingsplannen?

Plan een (bel)afspraak in

Verduurzamen lijkt complex, maar met de juiste data kun je beslissingen maken die goed zijn voor je bedrijf én de samenleving.

Wij kunnen die data voor je verzamelen, zodat verduurzaming geen kostenpost wordt, maar een manier om je bedrijf te versterken. Plan gewoon een gesprek in of kom langs bij ons op kantoor in Rotterdam. De koffie staat klaar. Dit kun je verwachten tijdens een gesprek.

  Kosteloos en vrijblijvend.