Zakelijke stroom | 100% duurzaam

We wekken in Nederland steeds meer duurzame energie op. Toch blijkt veel ‘duurzame energie’ in je contract vaak nog steeds grijs opgewekt te zijn en gecompenseerd met een GVO. Wij vinden dat niet transparant. Daarom sluit je bij ons een energiecontract af met 100% herleidbare, groene energie voor een vaste prijs. 

Zo werkt ons zakelijke energiecontract
Als het gebruik van groene energie betaalbaar is en de opwekker er ook een eerlijke vergoeding voor krijgt, zal de energietransitie een stuk sneller gaan. Daarom pakken wij ons energiecontract iets anders aan dan je gewend bent.

Met ons zakelijke energiecontract neem jij duurzaam opgewekte energie van collega-ondernemers af. Wij faciliteren een directe uitwisseling van energie of slaan het eerst op in één van onze grote accu’s zodat je het de hele dag door kunt gebruiken. 

Hiermee veranderen we de manier waarop jij energie afneemt. Want door te berekenen wat een duurzaam opgewekte kWh nou eigenlijk écht waard is, krijg jij altijd 100% aantoonbaar groene energie voor een vast, eerlijk tarief. En ook de ondernemer die het heeft opgewekt ontvangt er een eerlijke vergoeding voor. Met dat energienetwerk transformeren wij hoe de energiemarkt werkt.

Wat is een energienetwerk?

Nu steeds meer mensen zelf energie opwekken met zonnepanelen, zijn er veel meer energieproducenten bijgekomen. Normaal gesproken leveren zij die energie terug aan hun energieleverancier om te salderen, of ontvangen ze daar een vergoeding voor.

In een energienetwerk wordt teruggeleverde energie automatisch verhandeld tussen opwekker en eindgebruiker. Switch faciliteert die energiestromen en de verkoop van energie met ons zelf ontwikkelde energiemanagementsysteem (EMMA).

Neem je energie af uit ons energienetwerk, dan komt de energie uit jouw stopcontact direct van het dak van collega-ondernemers, wellicht eerst met een tussenstop in één van onze grote accu’s.

Switch spreekt met opwekkers en gebruikers van energie een vaste prijs af per kWh. En omdat we weten hoeveel zonuren we in Nederland per jaar hebben, weten we precies hoeveel energie we jou 100% gegarandeerd groen kunnen leveren.

Hoe werkt mijn contract?

Het contract dat je met ons aangaat is hetzelfde als met de energieproducenten die je al jaren kent. Je krijgt 24 uur per dag toegang tot energie. Daar hoef jij verder niets voor te doen. Achter de schermen gaan wij zorgen dat wij zoveel mogelijk van die energie 100% groen kunnen leveren door jouw verbruik te matchen met wat de zon opwekt.

Dat lukt ons goed als jij daadwerkelijk verbruikt wat je ons hebt doorgegeven. Natuurlijk krijg je ook nog steeds stroom als je iets meer nodig hebt, maar dan is het minder groen en betaal je het markttarief. 

Ieder kwartaal krijg je van ons een overzicht met hoe goed we jouw verbruik konden matchen met de opbrengst van de zon. We streven ernaar om binnen 3 jaar 80% van jouw volledige energieverbruik uit duurzame, Nederlandse bron te halen.

Energiemanagement systeem

Gratis adviesgesprek? Neem contact op

Je kunt ons bereiken per mail, telefoon of ons contactformulier. Hieronder vind je onze contactgegevens.

Telefoonnummer0850653643 

E-mailadres: info@switchenergy.nl

Bezoekadres: Turfweg 71, 3065AJ, Rotterdam

Onze projecten:

Albert Heijn Geldermalsen

Geldermalsen

Radboud UMC

NIJMEGEN

ASML gebouw 3

Veldhoven

Edmond de Rothschild

Amsterdam