Energiemanagement (EMMA)

EMMA, kort voor Energie Monitoring en Management Assistent, is jouw slimme energiemanager op locatie. Wat EMMA onderscheidt? EMMA monitort niet alleen je energieverbruik, maar stuurt het ook. Ze wordt direct aangesloten op de groepenkast en draait een programma dat specifiek is geprogrammeerd voor jouw bedrijf. Het resultaat is efficiënt gebruik van je eigen opgewekte energie, met extra functies zoals time shifting en peak shaving.

Wat bedoelen we met energiemanagement?
Energiemanagement is een breed begrip, omdat het gaat over het beïnvloeden van energiestromen in je bedrijf. Daar is input voor nodig in de vorm van data. Op basis van die data creëren we een algoritme dat helpt om specifieke energievraagstukken op te lossen voor jouw bedrijf, bijvoorbeeld niet kunnen terugleveren met je zonnepanelen, of een te kleine aansluiting hebben.

Hoe werkt energiemanagement?
EMMA kan geprogrammeerd worden om binnen je maximale aansluitwaardes te blijven, maar ook om zoveel mogelijk zelf opgewekte energie binnen je bedrijf te houden en niet terug te leveren. Ook heb je EMMA nodig om een accuopslag efficiënt aan te sturen en de ROI ervan te verhogen. 

EMMA is zo krachtig als de data die je erin stopt. En omdat wij ons baseren op duizenden datapunten uit je bedrijf, weten we wat we moeten doen voor maximale optimalisatie van energieprocessen. 

 

Peak shaving & time shifting
Energiemanagementsysteem

De voordelen van EMMA voor bedrijven

KostenbesparingEMMA helpt je om zoveel mogelijk van je eigen opgewekte energie te gebruiken, waardoor je minder energie van het net hoeft af te nemen. Dit voorkomt onnodige energiekosten en negatieve teruglevertarieven. EMMA helpt je ook met time shiften en daardoor energiegebruik over de dag te verspreiden. Bij dynamische prijzen levert dit geld op, naast dat je mogelijk een kleinere en dus goedkopere elektriciteitsaansluiting kunt behouden. 

Hands-off optimalisatieEMMA stuurt je belangrijkste energiestromen zoals je accu of klimaatsysteem automatisch en behoudt een balans tussen maatschappelijk – dus duurzaam rendement en financieel rendement. Dit op basis van jouw voorkeuren.

Duurzaamheid: Optimaliseer het gebruik van je eigen hernieuwbare energiebronnen, verminder je CO2-voetafdruk en voldoe aan wet- en regelgeving.

Waarmee we je ondersteunen

Consultancy en implementatie
EMMA heeft tientallen opties die in mindere of meerdere mate nuttig zijn voor jouw bedrijf, afhankelijk van je huidige energiesysteem en verduurzamingswensen. Wordt EMMA een integraal onderdeel van onze oplossing voor jouw bedrijf, dan komt daar altijd een stuk consultancy bij kijken. Zo kunnen we van tevoren het maximale resultaat berekenen én daar garantie op geven. 

Energieopslagsystemen & laadpalen
Heb je energieopslag, laadpalen of overweeg je die voor je bedrijf aan te schaffen? Dan is het slim om te werken met een energiemanager zoals EMMA. Omdat EMMA je bedrijf helpt de energiestromen zo efficiënt mogelijk te maken, vergroot ze de ROI van je systeem en de ecologische impact van je bedrijf. 

EMMA wordt continue verder ontwikkeld en de komende jaren gaan we mooie stappen maken die het inzetten van energiemanagement nog efficiënter maken.

Energiemanagement systeem

Gratis adviesgesprek? Neem contact op

Je kunt ons bereiken per mail, telefoon of ons contactformulier. Hieronder vind je onze contactgegevens.

Telefoonnummer0850653643 

E-mailadres: info@switchenergy.nl

Bezoekadres: Turfweg 71, 3065AJ, Rotterdam

Onze projecten:

Albert Heijn Geldermalsen

Geldermalsen

Radboud UMC

NIJMEGEN

ASML gebouw 3

Veldhoven

Edmond de Rothschild

Amsterdam