Klimatisering

Switch Solutions helpt je bij het optimaliseren van je bestaande binnenklimaat systeem door middel van energiemanagement. We helpen je aan de juiste inzichten en tools om niet alleen een comfortabel binnenklimaat te behouden, maar ook meer energie uit je eigen zonnestroominstallatie te gebruiken. Daarmee maken je we bedrijf duurzamer en kostenefficiënter.

Wat bedoelen we met klimatisering?
Klimatisering betekent dat je de temperatuur en luchtkwaliteit in je gebouw reguleert. Dit binnenklimaat komt tot stand door verschillende HVAC-apparatuur binnen je bedrijf en is op een slimme manier stuurbaar.

Hoe werkt slimme klimatisering?
Switch stemt je airconditioning en ventilatie af op de hoeveelheid beschikbare zonne-energie van je eigen dak, zodat je deze direct kunt gebruiken. Dit voorkomt onnodige teruglevering en afname van het net.

Niemand wil het te warm of koud hebben, dus hiervoor geldt uiteraard een bandbreedte. Moet de binnentemperatuur bijvoorbeeld altijd tussen de 18 en 21 graden blijven of een koeling tussen de 3 en 6 graden, dan hebben we 3 graden marge waarbinnen we kunnen sturen op je energiegebruik. Schijnt nu de zon veel en regent het over een uur, dan werkt de koeling nu iets harder om die ondergrens te raken, zodat je de dure uren daarna minder elektriciteit van het net nodig hebt. Dit heet ook wel time-shiften

Klimatisering bedrijven
Klimatisering bedrijven

De voordelen van klimatisering voor bedrijven

Kostenbesparing: Je klimaatsysteem is eigenlijk een vorm van energieopslag waarin binnentemperatuur het buffer is. Zonder op comfort in te leveren, bespaar je geld door warmte- of koude toevoer afhankelijk te maken van je eigen energieopwek uit zonnepanelen. 

Bovendien lever je hierdoor minder energie terug tegen een laag tarief en je neemt op een later moment ook weer minder energie af. Hierdoor voorkom je extra energiebelasting en transportkosten. 

Duurzaamheid: Meer gebruikmaken van je zelf opgewekte energie is altijd het duurzaamst. Dit is omdat er geen energie verloren gaat bij het transport ervan. Daarnaast is dit ook één van de oplossingen als je zonnepanelen niet kunnen terugleveren door congestie. 

Waarmee we je ondersteunen

Consultancy
We analyseren je zonnestroominstallatie en klimaatsysteem en maken een uitvoerbaar plan om beiden efficiënt te laten samenwerken. We adviseren je ook om direct andere stuurbare energiebronnen te onderzoeken, zoals laadpalen, accu’s of andere grote apparaten. Vervolgens kunnen we dit plan samen met je uitvoeren. Meer over consultancy.

Energie Monitoring- en Management Assistent (EMMA)
Ons zelfontwikkelde energiemanagementsysteem EMMA fungeert als de aan/uit-schakelaar van je klimaatsysteem en komt op het juiste moment in actie. We programmeren EMMA van tevoren om grote temperatuurschommelingen te voorkomen. Momenteel zijn we EMMA verder aan het ontwikkelen om rekening te laten houden met weersvoorspellingen, zodat je klimaatsysteem per kwartier meer of minder in actie komt op basis van verwachte zonneschijn.

Gratis adviesgesprek? Neem contact op

Je kunt ons bereiken per mail, telefoon of ons contactformulier. Hieronder vind je onze contactgegevens.

Telefoonnummer0850653643 

E-mailadres: info@switchenergy.nl

Bezoekadres: Turfweg 71, 3065AJ, Rotterdam

Onze projecten:

Albert Heijn Geldermalsen

Geldermalsen

Radboud UMC

NIJMEGEN

ASML gebouw 3

Veldhoven

Edmond de Rothschild

Amsterdam