Mobiliteitssector verduurzamen

De mobiliteitssector is één van de grootste sectoren te wereld en ook één van de meest vervuilende. Omdat hier veel te halen valt op het gebied van verduurzaming is het dus niet gek dat er ook wet- en regelgeving ontstaat voor de sector. Voor jou als ondernemer misschien niet prettig, want wetgeving staat voor veel ondernemers vaak gelijk aan meer kosten. Maar dat hoeft het niet te zijn als je het slim aanpakt. Switch begeleidt ondernemers in de mobiliteit naar een rendabel en duurzaam bedrijf.

Hoe wij de mobiliteitssector verduurzamen
In de mobiliteit staat nu één uitdaging centraal: het elektrificeren van de vloot. Soms is dat een kostenoverweging, maar vaak is het wet- en regelgeving die het rijden met bepaalde motoren duurder of onmogelijk maakt. 

Wij begeleiden ondernemers die hier vragen over hebben, maar ook ondernemers die tegen problemen aanlopen zoals congestie. Want hoe kan je een hele vloot elektrische trucks aanschaffen als je door congestie pas vanaf 2030 een grotere aansluiting krijgt voor de laadcapaciteit die je daarvoor nodig hebt?

Oplossingen in de mobiliteitssector
Hoewel het vraagstuk omtrent mobiliteit misschien eenvoudig lijkt, wordt het ingewikkeld gemaakt door externe factoren gerelateerd aan de energiemarkt en het landelijke energienet. 

 

Elektriciteitsaansluiting te klein

Waarmee we je ondersteunen

Consultancy & Strategie
We hebben een aantal bedrijven in de mobiliteitssector geholpen en we kennen ook de wet rondom elektrificatie van vervoer. Omdat we ook weten hoe we eventuele obstakels op weg naar het elektrificeren van vervoer moeten oplossen, kunnen we je goed helpen om je duurzaamheidsdoelen haalbaar te maken. Data en vooruitkijken is daarin onze werkwijze, zodat je niet alleen voldoet aan de wet, maar erop vooruit loopt en flexibel meebeweegt in de toekomst. 

Energieopslagsystemen & laadpalen
In sommige gevallen kan het opslaan van energie nuttig en rendabel zijn. Met name wanneer je veel energie nodig hebt en een groot dak hebt. In dat geval kunnen we je helpen aan accuopslag van het juiste formaat, waarmee je door middel van onze energiemanager EMMA 24 uur per dag je EV’s voorziet van zonne-energie.

Gratis adviesgesprek? Neem contact op

Je kunt ons bereiken per mail, telefoon of ons contactformulier. Hieronder vind je onze contactgegevens.

Telefoonnummer0850653643 

E-mailadres: info@switchenergy.nl

Bezoekadres: Turfweg 71, 3065AJ, Rotterdam

Onze projecten:

Albert Heijn Geldermalsen

Geldermalsen

Radboud UMC

NIJMEGEN

ASML gebouw 3

Veldhoven

Edmond de Rothschild

Amsterdam